1 yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek, 10 yıl sonrası için ağaç dik, 100 yıl sonrayı düşünüyorsan, insan yetiştir.”
Sizce Mozart müzik dâhisi olarak anılacağını biliyor muydu?
Biliyor muydu, bilmiyoruz ancak bunun için yatırım yapmıştı. Nasıl mı? Mozart 3,5 yaşındayken müzik pedegogu tarafından yetenekleri belirlenmişti. 7 yaşına geldiğindeyse, yeteneklerinin üzerine, 3500 saat pratik yapma şansını bulmuştu. 10 yaşına geldiğinde neredeyse, yetenek bankasına yatırdığı tam 10 000 saat vardı. Yani bir işte uzmanlaşmak için gereken zaman miktarı.
Mozart’ı tanımadan ve anlamadan “O zaten dahiydi” demek, kendi yetenek ve potansiyellerimizi çöpe atmak demek. “Özgün Yetenek Sistemi”yle danışanlarımızın yeteneklerini 8 yaşından itibaren belirler, hem eğitim hem de kişisel yaşamlarını yeteneklerinin üzerine inşa etmelerini sağlarız.
Özgün Yetenek Sistemi raporunu alan danışanlarımız, kendilerine yaşam boyu rehberlik edecek bir “kendini kullanma kılavuzuna” sahip olurlar. 9 boyutta yetenekleri ortaya çıkaran bu raporda, kişi yeteneklerini keşfetmekle birlikte, yaşamdaki virajlarını gelecekteki potansiyel sorunlarını ve bu sorunları yeteneklerini kullanarak nasıl çözebileceğine kadar kapsamlı bir rapor alır.
“Geleceği tahmin edemeyebilirsiniz ama onu kendi ellerinizle inşa edebilirsiniz.”
Meltem Emir